האם חולי סוכרת זקוקים למגנזיום?
מגנזיום הוא מינרל חיוני שלוקח חלק באינספור מערכות בגוף: לב, עצמות, עצבים, שרירים, ייצור אנרגיה, שינה, נוירולוגיה, קוגניציה, ומה לא! חוסר במגנזיום קשור עם שרירים תפוסים, מחלות לב (כגון אוטם בשריר הלב), בעיות שינה, עצבנות, מיגרנות וכאבי ראש, ואף… תמותה!
משרד הבריאות פרסם חוות דעת לפיה חוסר במגנזיום מוביל למחלות לב וגורר תמותת מאות אזרחים בשנה!
צריכה של מגנזיום מורידה במידה רבה את הסיכון לחלות בסוכרת !
חולי סוכרת זקוקים למגנזיום עוד יותר מאחרים. מחקר הראה שחוסר במגנזיום מהווה גורם סיכון מרכזי לסוכרת, שמעלה את הסכון פי 3!!! ומנגד, צריכת מגנזיום מורידה את הסיכון לפתח סוכרת ב- 48%.
מסתבר שבתזונה שלנו לא משולב מספיק מגנזיום
אז היכן ניתן למצוא את המגנזיום המיוחל?
פעם היינו מוצאים אותו במי השתייה וגם בירקות ירוקים. אך התפלת מי השתייה העלימה את יקירנו המגנזיום מהמים. ומה לגבי מי ההשקיה? גם מי ההשקיה מותפלים, מה שגורר ירידה דרסטית בכמות המגנזיום אפילו בירוקים!
התוצאה היא חוסר במגנזיום באוכלוסיית ישראל. משרד הבריאות וכן ארגון הבריאות העולמי אינם תמימי דעים לגבי חומרת החוסר במגנזיום. אבל השאלה האם יש חוסר כלל אינה על הפרק.
דווקא כאן יש הסכמה: לאוכלוסית ישראל חוסר במגנזיום, מה שגורר מחלות רבות ואף תמותה 
אז מה עושים?
צורכים מגנזיום בתוסף תזונה! אבל רגע, זה לא פשוט כמות שזה נשמע. ישנם הרבה תוספי מגנזיום. חלקם לא רק שאינם עוזרים אלא אף עלולים להזיק ממש!
משרדי בריאות בעולם אף פרסמו שמגנזיום מסוגים שונים (כגון אוקסיד, כלוריד והידרוקסיד) משלשל וצריכתו רק מחמירה את המחסור במגנזיום!
אז איך נדע לזהות מגנזיום טוב שעושה את העבודה?
- מגנזיום שקשור עם חומצת אמינו, כגון מגנזיום ביסגליצינאט או טריאונט. כך נבטיח את הספיגה הטובה.
- מגנזיום שאינו מדולל באוקסיד – דילול שמטרתו להוזיל את העלות על-חשבון האיכות. הבעיה היא שאין גילוי נאות על תוספי מגנזיום מדוללים ולכן קשה לדעת!
- מגנזיום בשחרור מושהה – בזכות השחרור המושהה המגנזיום אינו פוגע בחומציות הטבעית של הקיבה. מגנזיום הוא מינרל בסיסי והקיבה דווקא חומצית. לכן מגנזיום בשחרור רגיל עלול לפגוע בחומציות הטבעית של הקיבה, וליצור סביבה בה הליקובקטור משגשג, להוביל לצרבות, ולהביא לכך שמזון יגיע לא מעוכל כנדרש, למעי!
- מגנזיום ללא תוספת של רכיבים לא-פעילים (כגון: סיליקון דיאוקסיד, נתרן קרוסקרמלוז, אשלגן סורבט, ועוד). חומרים לא-פעילים אלו ואחרים, הם רכיבים סינטטיים שמטרתם אינה לתרום לבריאותנו, אלא ההיפך מכך: מטרתם להוזיל את הליך הייצור או להקל על המכונה וכו', על חשבון בריאותנו!
חיפשנו וזה המוצר שעונה על כל הקריטריונים והדרישות, לתוסף מגנזיום איכותי ויעיל
