כתבה - ד”ר רינה גרנות, PHD

היתרון היחיד של הסוכר הוא הטעם המתוק שונותן לנו הרגשה זמנית טובה, אבל רק זמנית.
קשה לדמיין חיים בלי גלידות עוגות או שוקולדים, אנו אוכלים מתוקים כדי לפנק את עצמנו במהלך יום עבודה קשה או לפנק את ילדינו או נכדינו אבל הסיכון קיים וא”א להתעלם ממנו.
הבשורה הטובה היא שאנו לא חייבים לוותר לגמרי על המתיקות. כדי להיות בריאים רק צריך להחליף את הסוכר בתחליפים יותר טובים. יש היום תחליף טבעי ובריא שאפשר גם לבשל איתו – STEVIA.
למרות שצמח הסטיביה היה בשימוש ע”י האינדיאנים ובדרום אמריקה מאות בשנים, רק בשנת 1899 הסטיביה התגלתה ע”י האדם המודרני M.S. Bertoni.
בארצות הברית הסטיביה נמכרת בינתיים רק כתוסף תזונה בעיקר עקב לובי חזק של מגדלי קני הסוכר.
ישנם שלושה שימושיים עיקריים בסטיביה והם:
-
המתקה – הסטיביה מתוק פי 30 מסוכר, טעמה המתוק של הסטיביה אינו נהרס בחום, לכן ניתן להשתמש בה שממתיק משקאות חמים ובאפיה.
-
שתיה – כמו תה צמחים.
-
שימוש רפואי
הסטיביה מזינה ומאזנת את פעילות הלבלב, ולכן מועילה מאד לאנשים היפוגליקמים (רמת סוכר נמוכה בדם) וסוכרתיים.
הסטיביה לא רק ממתיקה כי אם מאזנת בפועל רמות סוכר בדם ובטוחה לשימוש לחולי סכרת והפוגליקמים ובניגוד לממתיקים מלאכותים אין דיווחים על תופעות לוואי מהשימוש בה.
הסטיביה מחזקת ומאזנת את מערכת העיכול, מאזנת לחץ דם, מורידה את המשיכה למתוק ועוזרת לירידה במשקל. הוכחה גם יכולתה של הסטיביה לשפר מצבי רוח ולגרום לעליה ברמות האנרגיה וערנות. (ניתן להשיג את ממתיק הסטיביה אצל דר’ רינה גרנות)
שימושים נוספים:
-
הסטיביה מדכאת את הבקטריה שגדלה על אמייל השן בשונה מסוכרים רגילים שמשמשים לה למאכל.
-
ניתן ליצר משחת שינים פעילה מסודה לשתיה (25 גר’), אבקת פרופוליס (12 גר’), אבקת סטיביה ירוקה וקצת מים.
-
בגלל התכונות האנטי בקטריאליות שבסטיביה היא משמשת כתרופה לחניכיים מדממות, כאבי גרון ופצעים בפה.
-
לחניכיים מדממות מפזרים בנוסף למשחת השיניים אבקת סטיביה לבנה על מברשת שיניים, ובתנועות סיבוביות מעסים את החניכיים בעדינות.
-
לכאבי גרון וחניכיים ופצעים בפה מערבבים 1/2 כוס מים חמים עם רבע כפית סטיביה ומגרגרים.