לא רק תחליף סוכר:
התגליות החדשניות על צמח הסטיביה
הסטיביה הינו צמח עתיק יומין אשר מוכר לרובנו כתחליף סוכר בריא, אך מחקרים בינלאומיים שבוצעו בצמח בשנים האחרונות גילו כי תכונות ההמתקה שלו הינן זניחות לעומת יכולות המרפא העשויות להיות לעזר בתחומי טיפול שונים המחקרים מצביעים על יכולתו של הצמח לסייע במגוון גדול מאוד של מחלות כגון: סוכרת, השמנת יתר, מחלות כליות, מחלות סרטן המעי הגס, סרטן ומחלות מעי דלקתיות ועוד.
איך נוצרת סוכרת סוג 2
וכיצד ה- 'סטיביאפ' עשוי לסייע בעניין?
אנשים הסובלים מסכרת סוג 2 מתמודדים עם רמות סוכר גבוהות בדם עקב אי חיבור של הורמון האינסולין לקולטנים בתאי הגוף, חיבור המאפשר את הכניסה של הסוכר לתא.
כדי להסביר זאת, נדמה את הקולטנים בתא ל- “סלקטורים” שמחליטים מי נכנס לתא ומי לא. האינסולין הוא מי שמתחבר לסלקטור ו”משכנע” אותו להכניס את הסוכר. בלי האינסולין, הסוכרים פשוט יישארו מחוץ לתא. אם יש בעיה בקולטנים (למשל: אם הם לא נקיים או חסומים על ידי שומנים) אז האינסולין לא יצליח להתחבר אליהם ו”לשכנע” אותם להכניס את הסוכר. כך הוא נשאר בחוץ ורמת הסוכר בדם עולה.
תוצאות המחקר מראות:
צמח הסטיביה בחוות 'אורגניטל'
הופך את קולטני התא לרגישים יותר לאינסולין
מחקר חדש שבוצע לאחרונה בצמח היחודי הגדל בגלבוע אשר פותח ע”י חברת ‘אורגניטל’, מצא כי במצבי תנגודת אנסולין, יש ל- ‘סטיביאפ’ השפעה משמעותית בשיפור הרגישות של קולטני האנסולין לאנסולין תהליך זה גורם לספיגה משמעותית ביותר של הגלוקוז בתא ובכך משפיעה על רמת הסוכר בדם.
איך בחוות 'אורגניטל' הופכים את
"הממתיק התמים" לצמח יחודי?
יש הבדל גדול בין הסטיביה המלאכותית שמוכרים בסופר כתחליף סוכר ובין סטיביה שמיוצרת במיוחד עבור התמודדות עם רמות סוכר לא מאוזן. הסטיביה שמוכרים בסופר כתחליף סוכר לא מכילה את הרכיבים הנדרשים מהצמח לאיזון הסוכר בדם.
זאת ועוד, כדי ליצור תרכובת סטיביה יעילה לאיזון רמות הסוכר, ישנו תהליך מיוחד של גידול קטיף ועיבוד שפותח במיוחד בחוות הגידול ‘אורגניטל’ שבגלבוע, וזאת ע”מ לשמור על כל החומרים הפעילים של הצמח.
לדוגמא, אם קוטפים את הסטיביה בזמן הלא נכון במחזור הצמיחה שלו, הוא כבר יהיה ריק מכל החומרים הפעילים שבו. השיטה ופרוטוקול הגידול שפותחו בחוות הגלבוע מאפשרות לקטוף את הצמח כשכל המינרלים והחומרים הפעילים שבו מצויים בשיא אונם.